Dutch interview Idealize with Founder Bas Offers

Bas Offers - ReviMedia COO
Direct na een studie Communicatiewetenschap reisde Bas Offers af naar New York, waar hij zich in twee jaar opwerkte tot Senior Online Marketing Manager bij Sony-dochter 2waytraffic. Maar vanaf 1 april richt hij zich samen met Frans van Hulle volledig op online marketing-bureau en start-up ReviMedia.

Hoe is ReviMedia ontstaan?

ReviMedia is opgericht door Frans van Hulle en mij en we zijn officieel per 1 maart 2010 van start gegaan. Frans en ik kennen elkaar al tien jaar en hebben de laatste jaren zeer veel samengewerkt voor diverse organisaties. Direct vanaf de start opereert ReviMedia vanuit twee locaties: New York City en Panama City. In de US richten we ons op sales en marketing, terwijl ons Panamese kantoor zich richt op de ontwikkeling van diensten en product development, in combinatie met het ontginnen van de Latijns-Amerikaanse markt.

Wat biedt ReviMedia precies aan?

Ten eerste helpen wij adverteerders met het genereren van leads en/of sales door online campagnes op te zetten van begin tot eind. Wij willen niet alleen betrokken zijn bij het bedenken en opzetten, maar we vinden het juist leuk om campagnes door te zetten, te optimaliseren en het maximale resultaat (lees: Return on Investment) te behalen. Dit doen we met grondige marktanalyses, testen van verschillende kanalen, verbeteren en aanpassen van de campagne totdat de juiste ‘fit’ is bereikt, en dan is er voldoening. We maken gebruik van een breed netwerk van partners die voor ons campagnes kunnen wegzetten en hoge kwaliteitleads kunnen leveren.

Ten tweede zal ReviMedia eigen producten lanceren, met een eerste focus op de sustainable markt. Op 1 april zullen we ons eerste product PlusTrees lanceren, waarbij we de eindgebruiker de mogelijkheid geven om een boom te planten voor diverse ‘reforestation’-projecten in Latijns Amerika. Daarnaast zijn we bezig om regenwoud te beschermen onder de naam SaveTheRainforest en de consument hier een grote rol in te laten spelen. Door dit op een originele wijze te doen, bieden we de consument de mogelijkheid om vanuit zijn stoel directe impact te hebben op klimaatverbetering en global warming.

Welk gat in de markt zagen jullie?

Veel adverteerders hebben moeite om leads en sales online te genereren. Dat komt met name doordat het wegzetten van diensten en producten via het online kanaal, waaronder affiliate marketing, Google keywords of traffic buys, een aardige steap learning curve heeft en waarvoor veelal leergeld moet worden betaald. Mede ook door technische complexiteit, waaronder data capture, pixels, rapportage, kwalificeren van leads en het creëren van campagne landing pages, als het vinden van de juiste partnerkanalen en verkeersbronnen met een goede Return on Investment, maakt online marketing voor velen iets onbereikbaars. Wij zien zoveel gave producten voorbij komen van adverteerders die nog niet of nauwelijks actief zijn online, wij willen en gaan die adverteerders verder brengen met onze ervaring, ons platform en onze connecties.

Tevens zien we dat er een hele grote behoefte is in de online media aan meer sustainable producten met meer waarde voor de consumenten en die meer zin geven aan onze gezamenlijke online marketinginspanningen. Er is een groeiende behoefte aan het ‘goed doen’, sociaal verantwoord ondernemen en ‘groen’ zijn. Wij willen hier op inspelen en een bijdrage aan leveren met eigen vernieuwende producten zoals PlusTrees en SaveTheRainforest, waarbij we online media inzetten ten behoeve van onze planeet. We krijgen hier ontzettend veel mooie reacties op vanuit de markt.

In hoeverre is online marketing anders in de VS?

“Er zijn aardig grote verschillen, je merkt dat de consument daar toch anders denkt. De gemiddelde Amerikaan heeft bijvoorbeeld een veel kortere online focus, waardoor de nadruk op de call-to-action nog belangrijker is. Producten en campagnes die heel goed werken in de US en dat niet zouden doen in Nederland. Als je de cultuurverschillen ziet, dan kun je hier op inspelen in campagnes en een maximale ROI behalen.”

Waar komt jullie vertrouwen in succes vandaan?

Wij hebben in de afgelopen tien jaar een sterk internationaal netwerk opgebouwd – er gaan de komende maanden een groot aantal campagnes live in zowel Nederland als in de US. Uiteraard is er altijd een risico, met name omdat de markt niet denkt in jaren, maar in maanden, weken en dagen, wat betekent dat je constant ‘on top of your game’ moet zijn en mee moet met de laatste ontwikkelingen. Dat maakt het werk ontzettend uitdagend.

Wat zijn jullie eerste targets?

We willen binnen een periode van zes maanden cash flow positief draaien door de eerste succesvolle campagnes te hebben gedraaid en eigen producten goed draaiende te hebben. Daarnaast zullen we ons de komende maanden focussen op de lancering van een nieuw product in de US met Nederlands online marketing bedrijf Four People, waarbij we hoge kwaliteit leads zullen genereren.

Je bent pas 3 jaar New Yorker en werkzaam bij een groot bedrijf. Waarom wilde je weg?

Na een tijdje ging het kriebelen, ik zag zo veel mogelijkheden. Na 10 jaar tijd in de mobiele diensten vond ik het tijd wat anders te gaan doen en mijn ervaring in te zetten om andere adverteerders te helpen. En eigen baas zijn is altijd mijn wens geweest, het moest er maar eens van komen.

Ken je inmiddels veel Nederlanders in New York?

Er zitten aardig wat Nederlanders in NYC en vaak is het leuk om even een biertje te doen en lekker in eigen taal te praten over onder andere voetbal.

Read the full article at Idealize.